Bemutatkozás

Budapest III. kerületében, kiemelt zöldövezetben, Rómaifürdőn egy kertes családi házban működik az óvoda. HÉV-vel, busszal és autóval is jól megközelíthető helyen, a Szentendrei úttól 1 percre vagyunk. Az autóval érkezők biztonságos ki- és beszállását nyugodt parkolási lehetőség biztosítja.
Az óvoda alapításának éve 1994 volt (de már 1991 óta foglalkozunk gyermekekkel), az elsőként létrejött civil fenntartású óvoda vagyunk Óbudán. Azóta természetesen úgy tárgyi, mint személyi és szolgáltatási feltételeink folyamatosan fejlődtek. Az igényeknek, az előírásoknak megfelelően egy óvodai eszközökkel, játékokkal gazdagon felszerelt, családias, bensőséges hangulatú intézményben fogadjuk a kicsinyeket. A kerületben egyedülálló módon úgy tudunk akkreditált, magas színvonalú óvodaként működni, hogy az egész intézménybe maximálisan csak 24 gyermeket veszünk föl (őket a tevékenységtől függően 2-3 csoportra osztjuk).

epulet-36.jpg


Egész évben, hétköznap 7.30-tól 17.30-ig vagyunk nyitva. Augusztus első felében (karbantartási munkák végett), karácsony-szilveszter ünnepkör tájékán, illetve Húsvétkor tartunk néhány nap szünetet, és persze a munkaszüneti napokon.

Solymaszbemutato_51.jpg

Történetünk

Óvodánk működése egészen 1991-ig nyúlik vissza. 2016. június 18-án közel 200 vendéggel, egykori ovisokkal és szüleikkel együtt ünnepeltük 25 éves évfordulónkat. Történetünk fő mérföldköveit itt találja.

Óvodai nevelés

Pedagógus munkacsoportunk fő célja olyan gyermekek nevelése, akikből talpraesett, nyugodt lelkületű, kiegyensúlyozott iskolások válnak. Alapvetően sikerorientált, magabiztos gyerekek nevelése a célunk, akik szükség esetén képesek elviselni a kisebb sikertelenséget és felülkerekednek a kudarc élményén is. Óvodai nevelési irányelveinkről itt olvashat többet.

TehetséggondozásSolymaszbemutato_03.jpg

A kreativitással, a tehetség sorskérdéseivel már óvodáskorban foglalkozni kell, hiszen ezek a kérdések már az óvodában dőlnek el leginkább. Ismerkedjen meg részletesen tehetséggondozó programunkkal!

 

 

 

Rólunk mondták...  :o) 

rolunk-01.jpgrolunk-03.jpgrolunk-04.jpgrolunk-02.jpg

Köszönőlevél Zétiéktől.jpg

RSE cikk (Ovi 25) 201611.jpg

 

Kisközösség Óvoda (Pillangó ovi)

Cím 1031 Budapest, Emőd utca 12.
Telefonszám  061/240 1550, 06/20 951 66 62
Email emodovi@t-online.hu
websas.hu