Jelentkezés

Az óvodai felvétellel kapcsolatos tudnivalók 

beiratkozas-pillangok.pngAz óvodai év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart. Intézményünk a nyári hónapokban is fogadja a gyerekeket, kivételt képez ez alól augusztus első 2 héte, ekkor karbantartási munkák miatt zárva tartunk.
Külön nyílt napot nem szervezünk, bármely munkanapon meg lehet látogatni óvodánkat előzetes telefonos egyeztetés után. Ehhez hasonlóan beiratkozási időszak sincs, amennyiben a kölcsönös szimpátia, a feltételek elfogadása és a szabad férőhelyek száma megengedi, az év bármely szakában megtörténhet a felvétel.

 

A jelentkezés általános menete

A személyes látogatáson megbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, majd a mellékelt Felvételi lapot hiánytalanul kitöltve, aláírva visszahozza a szülő (aláírásával igazolja, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek). 
Ezzel egy időben – függetlenül attól, hogy azonnal vagy hónapokkal később kezd el a gyermek óvodába járni – egy megállapodás szerinti, 3-6 éves gyermekeknek való (új) játékot adományoznak a szülők az óvodának, ezzel biztosítva a beiratkozási szándékot. Ez a játék az adományozás napján az óvoda tulajdonába kerül, melyet a gyermek óvodába lépésekor vesz használatba a csoport (közösen). Ezután az óvodavezető a KIR-ben (Köznevelési Információs Rendszere) elektronikusan is rögzíti a gyermek regisztrációját intézményünkben, a minden szempontból legitim, jogszabályoknak megfelelő adminisztráció előírásainak megfelelően.
A teljes, hetenként 5 napi részvétel mellett (a gyermek 3. életévének betöltéséig!) lehetőség van heti 3 vagy 4 napos tartózkodásra. Egész, vagy fél napos havi díj fizetésére is lehetőséget biztosítunk, napi és félnapos díj fizetése is megoldott nálunk előre megbeszélt időszakokban (pl. beszoktatáskor vagy a nyári időszakban).
A meghatározott havidíjak az alapellátáson és az étkeztetésen felül a következő extra foglalkozásokat, programok költségét fedezik: úszás, néptánc, lovaglás, korcsolya, tenisz, zeneovi, játékos angol, spanyol, orvosi- és logopédiai szűrővizsgálatok, iskolaelőkészítő foglalkozás és a születésnapi zsúrok (tortával). Bizonyos programjaink azonban (pl. judo, intenzív úszás, rendszeres logopédiai foglalkozás vagy részben a síelés) csak külön befizetéssel vehetők igénybe.             

20160928_121149.jpg

A felvételről és a díjfizetési rendszerünkről az alábbi dokumentumok nyújtanak további tájékoztatást:

Díjfizetési szabályzat 2018.pdf

Támogatási díjszabás (2017. január 01.).pdf

Felvételi lap 2018.pdf

(A fenti dokumentumokban Kisközösség Óvoda néven szerepel az intézményünk, mert hivatalosan - egyelőre - még ez az óvoda neve.)

 

"Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt."

Antoine de Saint-Exupéry

Kisközösség Óvoda (Pillangó ovi)

Cím 1031 Budapest, Emőd utca 12.
Telefonszám  06/1 240 15 50, 06/20 951 66 62
Email emodovi@t-online.hu