Jelentkezés

Az óvodai felvétellel kapcsolatos tudnivalók 

beiratkozas-pillangok.pngAz óvodai nevelési év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart. Intézményünk a nyári hónapokban is fogadja a gyerekeket, kivéve az augusztus 1-20-ig terjedő időszakot, ekkor karbantartási munkák miatt zárva tartunk.
Külön nyílt napot nem szervezünk, szeptember kivételével bármely munkanapon meg lehet látogatni óvodánkat előzetes telefonos egyeztetés után. Ehhez hasonlóan beiratkozási időszak sincs, amennyiben a kölcsönös szimpátia, a feltételek elfogadása és a szabad férőhelyek száma megengedi, az év bármely szakában megtörténhet a felvétel.

 

A jelentkezés általános menete

A személyes látogatáson megbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, majd a mellékelt Felvételi lapot, Adatkezelési hozzájárulást és Nyilatkozatot hiánytalanul kitöltve, aláírva visszahozza a szülő (aláírásával igazolja, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek). 
Ezzel egy időben – függetlenül attól, hogy azonnal vagy hónapokkal később kezd el a gyermek óvodába járni - 1 havi alapdíjnak megfelelő összeget kell befizetni az óvoda részére, amit az iskolába lépés előtti hónapban írunk jóvá, azaz annak az évnek az augusztus hónapjában, amikor a gyermek tankötelessé válik, alapdíjat már nem kell befizetni.

Ezután a KIR-ben (Köznevelés Információs Rendszere) elektronikusan is rögzítjük a gyermek regisztrációját intézményünkben, a minden szempontból legitim, jogszabályoknak megfelelő adminisztrációs előírásoknak megfelelően.

A teljes, heti 5 napos részvétel mellett - a gyermek 3. életévének betöltéséig - lehetőség van heti 3 vagy 4 napos óvodai tartózkodásra is. Fél napos havi díj fizetésére is lehetőséget biztosítunk (7.30 - 13.00 között, de napi minimum 4 óra óvodai részvétel 3 éves kortól jogszabály szerint kötelező), beszoktatáskor vagy augusztusban 1-1 napos vagy akár fél napos elhelyezés is megoldható, előzetes egyeztetés alapján. 
A meghatározott havidíjak az alapellátáson és az étkeztetésen felül a következő extra foglalkozások, programok költségét fedezik: úszás, néptánc, lovaglás, korcsolya, tenisz, zeneovi, angol, orvosi- és logopédiai szűrővizsgálatok, kirándulások, iskolaelőkészítő foglalkozás és a születésnapi zsúrok (tortával). Bizonyos programjaink azonban (judo, intenzív úszás, rendszeres logopédiai foglalkozás, klasszikus balett, síelés, ottalvós kirándulás) csak külön befizetéssel vehetők igénybe.             


20160928_121149.jpg

A felvételről és a díjfizetési rendszerünkről az alábbi dokumentumok nyújtanak további tájékoztatást:

Díjfizetési szabályzat

Támogatási díjszabás

Felvételi lap

Adatkezelési hozzájárulás.pdf

Nyilatkozat.doc

(A fenti dokumentumokban Kisközösség Óvoda néven szerepel az intézményünk, mert hivatalosan - egyelőre - még ez az óvoda neve.)

 

"Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt."

Antoine de Saint-Exupéry

Kisközösség Óvoda (Pillangó ovi)

Cím 1031 Budapest, Emőd utca 12.
Telefonszám  061/240 1550, 06/20 951 66 62
Email emodovi@t-online.hu
websas.hu