Jelentkezés

Az óvodai felvétellel kapcsolatos tudnivalók 

beiratkozas-pillangok.pngAz óvodai nevelési év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart. Intézményünk a nyári hónapokban is fogadja a gyerekeket, kivéve az augusztus 1-20-ig terjedő időszakot, ekkor karbantartási munkák miatt zárva tartunk.
Külön nyílt napot nem szervezünk, bármely munkanapon meg lehet látogatni óvodánkat előzetes telefonos egyeztetés után. Ehhez hasonlóan beiratkozási időszak sincs, amennyiben a kölcsönös szimpátia, a feltételek elfogadása és a szabad férőhelyek száma megengedi, az év bármely szakában megtörténhet a felvétel.

 

A jelentkezés általános menete

A személyes látogatáson megbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, majd a mellékelt Felvételi lapot, Adatkezelési hozzájárulást és Nyilatkozatot hiánytalanul kitöltve, aláírva visszahozza a szülő (aláírásával igazolja, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek). 
Ezzel egy időben – függetlenül attól, hogy azonnal vagy hónapokkal később kezd el a gyermek óvodába járni - 1 havi alapdíjnak megfelelő összeget kell befizetni az óvoda részére, amit az iskolába lépés előtti hónapban írunk jóvá, azaz annak az évnek az augusztus hónapjában, amikor a gyermek tankötelessé válik, alapdíjat már nem kell befizetni.

Ezután az óvodavezető a KIR-ben (Köznevelés Információs Rendszere) elektronikusan is rögzíti a gyermek regisztrációját intézményünkben, a minden szempontból legitim, jogszabályoknak megfelelő adminisztrációs előírásoknak megfelelően.

A teljes, heti 5 napos részvétel mellett lehetőség van heti 3 vagy 4 napos óvodai tartózkodásra is (csak a gyermek 3. életévének betöltéséig!). Fél napos havi díj fizetésére is lehetőséget biztosítunk (7.30 - 13.00 között, de napi minimum 4 óra óvodai részvétel 3 éves kortól kötelező), beszoktatáskor vagy a nyári időszakban 1-1 napos vagy akár fél napos elhelyezés is megoldható, előzetes egyeztetés alapján. 
A meghatározott havidíjak az alapellátáson és az étkeztetésen felül dióhéjban a következő extra foglalkozások, programok költségét fedezik: úszás, néptánc, lovaglás, korcsolya, tenisz, zeneovi, játékos angol, spanyol, orvosi- és logopédiai szűrővizsgálatok, iskolaelőkészítő foglalkozás és a születésnapi zsúrok (tortával). Bizonyos programjaink azonban (pl. judo, intenzív úszás, rendszeres logopédiai foglalkozás, klasszikus balett vagy részben a síelés) csak külön befizetéssel vehetők igénybe.             


20160928_121149.jpg

A felvételről és a díjfizetési rendszerünkről az alábbi dokumentumok nyújtanak további tájékoztatást:

Díjfizetési szabályzat 2018.nov.01.pdf

Támogatási díjszabás (2020. október 01-től).pdf

Felvételi lap.pdf

Adatkezelési hozzájárulás.pdf

Nyilatkozat.doc

(A fenti dokumentumokban Kisközösség Óvoda néven szerepel az intézményünk, mert hivatalosan - egyelőre - még ez az óvoda neve.)

 

"Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt."

Antoine de Saint-Exupéry

Kisközösség Óvoda (Pillangó ovi)

Cím 1031 Budapest, Emőd utca 12.
Telefonszám  061/240 1550, 06/20 951 66 62
Email emodovi@t-online.hu
websas.hu